Klimaservice | Fix & Drive
Til innholdet

Klimaservice

Vi har fast lavpris på AC/klimaservice, kr. 1 990,- inklusive gass* og arbeid. Her er det penger å spare ved å utføre klimaservice hos Fix & Drive. (*Gjelder biler med R134A-gass).

Bestill time

Mekaniker fra Fix & Drive leverer nøkkel til kunde. FOTO
Sjekk klima på elbil hos Fix & Drive. FOTO

Gjør elbilen din klar for sommervarmen!

Slipp ventetid når elbilen ikke blir kald! Fix & Drive utfører AC/klimaservice på alle typer biler, også biler med R1234YF gass.

Klimaservice elbil hos Fix & Drive. FOTO

Vi utfører klimaservice på el- og hybridbiler

Slipp ventetid når elbilen ikke blir kald! Fix & Drive utfører AC/klimaservice på alle typer biler, også biler med R1234YF gass.

Hvit bil på vinterføre. Husk riktige vinterdekk. FOTO

Husk vinterservice på klimaanlegget

Mange gjør den feilen at de slår av AC/klimaanlegget om vinteren for å spare drivstoff og fordi de tror at anleggets eneste funksjon er å kjøle ned kupeen på varme sommerdager. Det kan forårsake skader på anlegget.

Reparasjon av rør og slanger til klimaanlegg

Det er ikke alle bilverksteder som kan lage rør og slanger til AC/klimaanlegg. Hos Fix & Drive har både kompetanse og utstyr til dette. Ofte er det lang leveringstid på slike deler, og i noen tilfeller er det vanskelig å fremskaffe disse delene.

Kvinne i kupé. Bestille kupérens hos Fix & Drive. FOTO

Derfor bør du bestille en kupérens hvert år

Kupérens fjerner vond lukt og skadelige bakterier fra ventilasjonsanlegget i bilen.

Vedlikehold av bil hos Fix & Drive. FOTO

Viktig med vedlikehold av klimaanlegget i bilen

Det er ikke uten grunn at de fleste bilfabrikanter anbefaler regelmessig vedlikehold. Hvis klimaanlegget fungerer optimalt, bidrar det til bedre helse, sikkerhet, økonomi og miljø. Likevel er klimaanlegget ofte det systemet i bilen som får minst vedlikehold.

Kvinne med vind i håret ut av vinduet på bil. FOTO

Sliter du med at bilen ikke blir kald?

Det er få ting som føles like klamt og innestengt som en varm bil, der klærne klistrer seg til ryggen etter få sekunder. Muligheten til å kunne kjøle ned bilen ved å trykke på én knapp og aircondition skrur seg på, er fantastisk – men hva skjer når bilen ikke blir kald?

Bestill time

Spørsmål og svar om klimaservice

Ja, Fix & Drive utfører klimaservice på alle bilmerker.

Ja, alle Fix & Drive verkstedene har utstyr og kompetanse til å utføre klimaservice på biler med R1234YF gass.

Vanligvis får du time samme dag eller dagen etter. Bestill time her

En klimaservice koster 1 990,- inkludert arbeid og gass. Denne prisen gjelder biler med R134a-gass. For R1234yf – pris på forespørsel.

Nei, du må ikke betale ekstra for gassen når du tar klimaservice hos Fix & Drive. Bestill klimaservice her

En klimaservice inkluderer tømming av klimaanlegget for gass, vakumering, påfylling av sporstoff og riktig mengde gass.

Hos Fix & Drive er alle mekanikerne sertifisert gjennom Isovator. Dette betyr at de er opplært i å foreta servicer og reparere klimaanlegg på en trygg og miljømessig forsvarlig måte. Det er et krav til alle som skal jobbe med klimaanlegg har denne sertifiseringen. Våre mekanikere kurses regelmessig for at de skal være oppdaterte og faglig kompetente.

Vond lukt i bilen stammer ofte fra klimaanlegget. Klimaanlegget tiltrekker seg fuktighet og bakterier og andre mikroorganismer trives godt i denne fuktigheten. En kupérens og skifte av kupéfilter vil i de fleste tilfeller ta knekken på bakteriene og mikroorganismene og fjerne den vonde lukten. Vi anbefaler en kupérens årlig og at kupéfilter byttes hvert år eller ved 15.000 km. En kupérens koster 690,-, og kupéfilter fra 250,-. Bestill her

Det er flere årsaker til at klimaanlegget i bilen bør stå på året rundt. I vinterhalvåret trekker vi med oss mye snø og fuktighet inn i bilen. Hvis du lar klimaanlegget stå på, vil det bidra til å trekke fuktigheten ut av kupéen. I tillegg er det greit å merke seg at oljen som smører opp de ulike komponentene i anlegget ikke bør ligge for lenge. Dersom klimaanlegget slås av vil oljen bli liggende stille og slanger og o-ringer vil tørke inn og sprekke opp.

Fix & Drive reparerer klimaanlegg. Et klimaanlegg består av mange komponenter som kan gå i stykker og våre mekanikere har god erfaring med å bytte deler. Vi har også spesialisert oss på å lage slanger og rør til klimaanlegg. I mange tilfeller er det lang ventetid på å få tak i slanger og rør, og da er det godt å vite at vi, i de fleste tilfeller, kan lage disse. Det tar ofte kortere tid og er rimeligere for deg som kunde.Send oss en forespørsel

Våre kunder kan søke om å få Fix & Drive-kortet, et kort som gir deg muligheten til å selv bestemme lengden på betalingsutsettelsen.
Her kan du søke på forhånd.