Sjekk klimaanlegget på vinteren | Fix & Drive
Til innholdet

Sjekk klimaanlegget på vinteren

For mange er bruk av aircondition i bil kun assosiert med nedkjøling på varme sommerdager, men er du klar over at du burde bruke klimaanlegget om vinteren også? Skrur du det helt av kan det forårsake skader på klimaanlegget i bilen.

langtur på vinter krever at anlegget fungerer. Bestill klimaservice. FOTO

Mange gjør feilen med å slå av klimaanlegget om vinteren for å spare drivstoff eller fordi de tror at anleggets eneste funksjon er å kjøle ned kupeen på varme sommerdager. Spesielt elbiler er utsatt for problemer med AC-anlegg fordi man tenker på strømsparing og lengre rekkevidde. Men det er flere grunner til å la det stå på – året rundt.

AC på – året rundt

AC/klimaanlegg er en del av bilens «åndedrettssystem» og det er minst like viktig at det fungerer på vinteren som på sommeren.

Hvis anlegget ikke fungerer skikkelig, vil ventilasjon og utlufting i kupé komme ut av balanse. Spesielt i vinterhalvåret når vi drar med oss mye snø og fuktighet inn i bilen, er det viktig å få trukket fuktigheten ut – ved å la klimaanlegget alltid stå på. At anlegget er i ubalanse, vil du ofte merke ved at det dugger mer på vinduene og lukter vondt i kupeen, men i ytterste konsekvens kan det forårsake skader på anlegget.

Det er også verdt å merke seg at oljen som smører opp de ulike komponentene i klimaanlegg ikke bør ligge for lenge. Et avslått AC-anlegg vil føre til liggende olje, noe som kan føre til at slanger, pakninger og rør tørker og sprekker opp.

Klimaservice gir økt levetid

Klimaservice øker levetiden på anlegget. Kjøring med lite gass eller fuktighet i anlegget skader kompressor og andre kostbare komponenter. Et dårlig vedlikeholdt klimaanlegg arbeider mer og lengre for å oppnå ønsket effekt. Dette resulterer i høyere drivstofforbruk og høyere utslipp av skadelige avgasser.

Klimaservice hos Fix & Drive

Fix & Drive, tidligere Svendsen Eksos, har opparbeidet høy kompetanse på vedlikehold og reparasjon av AC/klimaanlegg til bil. Vi utfører et betydelig antall vedlikeholdsoppdrag hver dag, og får i stadig økende grad inn reparasjonsoppdrag som andre verksteder har måttet gi opp.

Hos oss får du fast lavpris på AC/klimaservice til kr. 1 990,-, som inkluderer både gass* og arbeid (*gjelder biler med R134A-gass). Våre verksteder er også utstyrt og kvalifisert til å utføre klimaservice på elbiler og hybridbiler (biler med R1234YF-gass). Pris for disse tjenestene kan oppgis på forespørsel.

Bestill klimaservice hos Fix & Drive – som er både raskere og rimeligere enn merkeverkstedet.