Derfor bør du bestille en kupérens hvert år | Fix & Drive
Til innholdet

Derfor bør du bestille en kupérens hvert år

Vond lukt i bilen stammer ikke nødvendigvis fra svette sokker eller gamle matrester – noen ganger er klimaanlegget den skyldige. Kupérens fjerner den dårlige lukten og skadelige bakterier fra klimaanlegget i bilen.

kuperens gir bedre komfort i bilen. FOTO

En gjenglemt gymbag med illeluktende joggesko i bilen, eller matrestene som ble mistet under barnesetet på vei til barnehagen, vil selvfølgelig føre til at bilen lukter vondt. Men sliter du med å lokalisere hvor lukten kommer fra, eller opplever at den stadig kommer tilbake? Da kan det være andre årsaker til lukta.

Vond lukt fra klimaanlegget

Det er mulig at den vonde lukten har satt seg i tekstilene, og du har kanskje prøvd luktfjerningsspray for å nøytralisere den vonde lukten, men det er ikke alltid tilstrekkelig. Da er det greit å vite at lukten kan komme fra klimaanlegget.

Over tid vil det nemlig bygge seg opp bakterier og fuktighet i klimaanlegget som kan gi dårlig lukt i kupéen. Hos Fix & Drive, tidligere Svendsen Eksos, tilbyr kupérens som i de fleste tilfeller tar knekken på bakteriene og mikroorganismene og fjerner den vonde lukten.

Kupérens

Kupérens fjerner vond lukt og skadelige bakterier fra ventilasjonsanlegget i bilen. Fix & Drive benytter seg av en spesialmaskin som renser ventilasjonsanlegget ved hjelp av ultralyd og mikroskopiske dråper. Dette fjerner helseskadelige mikroorganismer, mugg og bakterier. Denne metoden skaper friskluft og fjerner vond lukt. Innvendig rens og bytte av pollenfilter bør derfor utføres hver 15 000 km eller én gang hvert år.

Bytte kupéfilter

Kupéfilteret filtrerer all luft som trekkes inn i bilens kupé. Dette betyr at det samler seg mye støv og sot i filteret. Har du problemer med at det blåser dårlig fra ventilasjonsanlegget eller vond lukt i bilen, vil et filterskifte kombinert med kuperens løse problemet. Kupéfilteret burde byttes årlig, og vi anbefaler filter med karbon som også fjerner skadelige avgasser. Dette vil gjøre et sterkt bidrag til å bedre bilens inneklima, som er ekstra viktig for mennesker med allergier og astma.

Fix & Drive tilbyr Kuperéns for kr 690.- og kupéfilter fra kr 250,-. Bestill time i dag!