Vedlikehold av klimaanlegg i bilen | Fix & Drive
Til innholdet

Viktig med vedlikehold av klimaanlegget i bilen

Hvis klimaanlegget fungerer optimalt, bidrar det til bedre helse, sikkerhet, økonomi og miljø. Det er ikke uten grunn at de fleste bilfabrikanter anbefaler regelmessig vedlikehold – likevel ser vi at det ofte er systemet som får minst tilsyn.

Vedlikeholde klimaanlegg på bilen hosFix & Drive. FOTO

Akkurat som olje og bremser, trenger også klimaanlegg i bilen regelmessig vedlikehold for å fungere effektivt.

Hvordan fungerer aircondition i bil?

Klimaanlegget er designet for å fjerne fuktighet og varme, samt forbedre luftkvaliteten i kupéen. Dette systemet fungerer som et lukket kretsløp, hvor kjølemediet sirkuleres ved hjelp av en kompressor, lignende måten et kjøleskap fungerer på. Aircondition produserer ikke kulde direkte, men fjerner varm luft ut fra bilens interiør.

Klimaanlegget har en naturlig lekkasje på omtrent 5-15 prosent per år, spesielt fordi mange ikke bruker klimaanlegget hele året. Dette fører ofte til tørre og sprukne tetninger med påfølgende lekkasjer.

Hvor ofte bør man ha klimaservice på bilen?

Normal kontroll-/service intervall for AC service på bil er hvert annet år for å opprettholde god effekt. Enkelte bilmodeller har temperaturstyring som ikke tillater klimaanlegget å koble inn når utetemperaturen er under et visst nivå. Disse vil naturlig ha et enda større vedlikeholdsbehov siden klimaanlegget står stille store deler av året.

AC-service pris

Fix & Drive, tidligere Svendsen Eksos, har fast lavpris på AC/klimaservice, kr. 1 990,- inklusive gass* og arbeid. (*Gjelder biler med R134A-gass). Alle våre verksteder har også utstyr og kompetanse til å utføre klimaservice på elbiler og hybridbiler (biler med R1234YF-gass). For disse kan du få pris på forespørsel.

En klimaservice innebærer tømming av klimaanlegget for gass, vakumering, påfylling av sporstoff og riktig mengde gass.

Sliter du med vond lukt i bilen som ikke blir borte, anbefaler vi også en kupérens (kr. 690,-) med bytte av kupéfilter (fra kr. 250,-). Kupéfilteret anbefales byttet én gang per år, eller hver 15.000 kilometer.

Reparasjon av klimaanlegg

Dersom klimaanlegget ditt er ødelagt og trenger reparasjon, kan Fix & Drive også bistå med dette. Klimaanlegg består av flere komponenter som kan trenge utskifting, og våre erfarne mekanikere er dyktige til å håndtere disse reparasjonene. I tillegg har vi spesialisert oss på å produsere slanger og rør til klimaanlegg. Ofte er det lang ventetid på slike deler, men vi kan vanligvis lage dem på kortere tid, noe som også er mer kostnadseffektivt for våre kunder. Kontakt oss for en forespørsel.

Alle våre mekanikere hos Fix & Drive er sertifisert av Isovator, noe som sikrer at de er kvalifiserte til å utføre vedlikehold og reparasjoner av klimaanlegg på en sikker og miljøvennlig måte. Sertifiseringen er obligatorisk for alle som arbeider med klimaanlegg. Våre mekanikere deltar også jevnlig på kurs for å holde seg oppdatert og opprettholde høy faglig standard.

Vedlikehold av aircondition på bil? Få klimajobben utført hos Fix & Drive – raskere og rimeligere enn merkeverkstedet. Bestill time i dag!