Sliter du med at bilen ikke blir kald? | Fix & Drive
Til innholdet

Sliter du med at bilen ikke blir kald?

Det er få ting som føles like klamt og innestengt som en varm bil, der klærne klistrer seg til ryggen etter få sekunder. Muligheten til å kunne kjøle ned bilen ved å trykke på én knapp og aircondition skrur seg på, er fantastisk – men hva skjer når bilen ikke blir kald?

I gamle dager satte man seg gjerne i bilen tidlig på morgenkvisten og kjørte avgårde for å unngå å kjøre i solsteiken, eller i en overopphetet bil. De dagene er heldigvis forbi, for i dag har så godt som alle aircondition i bilen.

Men det er ikke uvanlig at mange opplever problemer med AC. Uansett hvordan man vrir og vender på det, så kommer det bare varm luft inn i bilen. Årsakene til dette kan være flere, og det er nok lite du kan gjøre med det selv – men ved å bestille AC service hos Fix & Drive så kan vi få løst problemet.

AC-service

Det er ikke uten grunn at de fleste bilfabrikanter anbefaler regelmessig vedlikehold av AC. Hvis klimaanlegget fungerer optimalt, bidrar det til bedre helse, sikkerhet, økonomi og miljø. Likevel er aircondition ofte det systemet i bilen som får minst vedlikehold.

Ettersyn av AC/klimaanlegg bør utføres hvert annet år. Hos Fix & Drive, tidligere Svendsen Eksos, har vi fast lavpris på AC/klimaservice, kr. 1 990,- inkludert arbeid og gass for biler med R134A-gass.

Dersom du opplever vond lukt i bilen, anbefaler vi en kupérens (kr. 690,-) med bytte av kupéfilter (fra kr. 250,-). Kupéfilteret anbefales byttet én gang per år, eller hver 15.000 km.

Hvorfor blir ikke bilen kald?

Alle komponenter i aircondition i bilen er avhengig av nok mengde kjølemediet, og hvis nivået er lavt kan det være en lekkasje. Den kan ha oppstått hull i slanger og rør, kompressor, kondensator, eventuelt en ødelagt fordamper. En slik lekkasje kan være vanskeligere å oppdage enn f.eks. oljelekkasje.

For å finne ut av dette er det viktig å sjekke hvor mye gass som er i systemet. Det er vanlig at klimaanlegg har en naturlig lekkasje på opptil 15 prosent i året, og dermed er det nødvendig med etterfylling.

Bestill klimaservice hos Fix & Drive i dag – husk at vi også utfører service på aircondition for elbil og hybridbil.