Gratis sjekk av bremser og fast lavpris hvis noe må byttes | Fix & Drive
Til innholdet

Gratis, uforpliktende sjekk av bremser – fast lavpris hvis noe må byttes

Enten du trenger klosser, sko, skiver, caliper eller tromler – hjelper Fix & Drive deg å få bilens bremsesystem tilbake til produsentens spesifikasjoner. Hos oss får du gratis sjekk av bremser, og vi utfører bremseutskifting til fast avtalt pris.

Hvordan sjekkes bremsene hos Fix & Drive?

Når du kommer på en gratis og uforpliktende sjekk av dine bremser hos Fix & Drive, vil våre mekanikere utføre en visuell inspeksjon av bilens bremsesystem (med hjulene på). Basert på resultatene av bremseinspeksjonen, vil mekanikeren gi deg en evaluering med eventuelle anbefalinger for service av bilen din.

Enhver anbefaling er basert på bilprodusentens spesifikasjoner og tilstanden til bremsekomponentene som påvirker systemets ytelse – og vi utfører selvfølgelig jobben du ønsker å få fikset. Dette gjøres av våre dyktige mekanikere i henhold til produsentens spesifikasjoner.

I de fleste tilfeller vil servicen eller bytte, ta omtrent én time. Du er mer enn velkommen til å vente hos oss – vi spanderer kaffe! Alle våre avdelinger har trådløst internett til gratis bruk for våre kunder, og passordet kan du få hos en av våre ansatte.

Hvordan fungerer bremsene?

Når du trykker på bremsepedalen i et bremsesystem, settes hydraulikkvæsken, vanligvis referert til som bremsevæske, under trykk via hovedsylinderen. Væsken passerer langs bremselinjene til sylindrene plassert ved siden av bremsene ved hvert hjul. Det er vanligvis to typer bremsesystemer – skivebremser eller trommelbremser.

  • Skivebremser: Den vanligste typen bremsesystem. Det består av en skive, en caliper og en kloss. Når bremsepedalen er trykket ned, passerer hydraulikkvæsken gjennom linjene. Det får caliperen til å presse klossen mot skiven. Påføringen av klossen mot skiven genererer friksjon, som får bilen til å bremse.
  • Trommelbremser: Bruker et lignende, men unikt, system. Trommelbremser består av en bremsetrommel og bremsesko. Når bremsepedalen trykkes ned, skyver en sylinder bremseskoen med bremsebelegg mot den indre overflaten av bremsetrommelen. Det genererer friksjon som får kjøretøyet til å bremse.

Hvor ofte bør bremsene kontrolleres?

Over tid vil bremsedelene bli utsatt for slitasje. De må derfor skiftes ut fra tid til annen, for å opprettholde sikkerheten bremsene er ment å utføre. Kjører du elbil? Da kan enkelte komponenter faktisk sette seg fast, grunnet mer bruk av regenerering og mindre bruk av bremsepedal.

Hvis du hører unormale lyder eller opplever uvanlige stopp, er det viktig å få bremsene inspisert umiddelbart. Ellers anbefales det generelt at bremsene inspiseres ved hjulskift – omtrent en eller to ganger i året. Fix & Drive gjennomfører sjekk av bremser gratis– og skulle du trenge å bytte noen deler eller ha behov for service, utfører vi selvsagt det til en avtalt pris. Vi benytter oss kun av godkjente deler til din bil.

Bestill bremseservice hos Fix & Drive, både raskere og rimeligere enn merkeverkstedet .