Gratis sjekk av bremser og fast lavpris hvis noe må byttes | Fix & Drive
Til innholdet

Gratis uforpliktende sjekk av bremser og fast lavpris hvis noe må byttes

Våre mekanikere vil utføre en visuell inspeksjon av bilens bremsesystem (med hjulene på).

Etter inspeksjonen vil mekanikeren gi deg en evaluering med eventuelle service-anbefalinger. Enhver service-anbefaling er basert på bilprodusentens spesifikasjoner og tilstanden til bremsekomponentene som påvirker systemets ytelse.

Hvordan fungerer bremsene

Når du trykker på bremsepedalen i et bremsesystem, settes hydraulikkvæsken, vanligvis referert til som bremsevæske, under trykk via hoved sylinderen. Væsken passerer langs bremselinjene til sylindrene plassert ved siden av bremsene ved hvert hjul. Det er vanligvis to typer bremsesystemer – skivebremser eller trommelbremser.

Skivebremser er den vanligste typen bremsesystem. Det består av en skive, en caliper og en kloss. Når bremsepedalen er trykket ned, passerer hydraulikkvæsken gjennom linjene. Det får caliperen til å presse klossen mot skiven. Påføringen av klossen mot skiven genererer friksjon, som får bilen til å bremse.

Trommelbremser bruker et lignende, men unikt, system.
Trommelbremser består av en bremsetrommel og bremsesko. Når bremsepedalen trykkes ned, skyver en sylinder bremseskoen med bremsebelegg mot den indre overflaten av bremsetrommelen. Det genererer friksjon som får kjøretøyet til å bremse.

Hvor ofte bør bremsene kontrolleres

Over tid vil bremse-delene bli utsatt for slitasje. De må derfor skiftes ut fra tid til annen, for å opprettholde sikkerheten bremsene er ment å utføre. Kjører du el-bil? Da kan enkelte komponenter faktisk sette seg fast, grunnet mer bruk av regenerering og mindre bruk av bremsepedal.

Hvis du hører unormale lyder eller opplever uvanlige stopp, er det viktig å få bremsene inspisert umiddelbart. Ellers anbefales det generelt at bremsene inspiseres ved hjulskift – omtrent en eller to ganger i året. Fix & Drive gjennomfører sjekk av bremser gratis– og skulle du trenge å bytte noen deler eller ha behov for service, utfører vi selvsagt det til en avtalt pris. Vi benytter oss kun av godkjente deler til din bil.

Få bremsejobben utført hos Fix & Drive, raskere og rimeligere enn merkeverkstedet .