Bremseservice hos Fix & Drive | Fix & Drive
Til innholdet

Bremseservice hos Fix & Drive

En service av bremsene er både en sikkerhetsmessig og økonomisk investering. Men hva utføres på en bremseservice hos Fix & Drive? Det får du svar på her.

Mekaniker på bremseservice. FOTO

Som en av de viktigste sikkerhetsfunksjonene i bilen, er det viktig å sjekke og vedlikeholde bremsene. Du trenger ikke vente på uvanlige lyder eller andre tegn på at noe er galt med bremsene. Anbefalingen er å sjekke bremser en til to ganger i året – eller som beskrevet i kjøretøyets brukerhåndbok.

Ikke minst er det viktig å kontrollere og bytte bremsevæske dersom den har blitt for gammel.

Bremseservice på elbil

Regelmessig bremseservice er enda viktigere hvis du har en elbil. Det er fordi elbilene ofte benytter seg av batteriet, som er bilens motor, for å bremse – vi kaller dette regenerativ bremsing.

En konsekvens av dette er at bremsene blir mindre brukt og bevegelige deler setter seg fortere fast i bremsesystemet og ruster lettere. Bremser som setter seg fast bidrar til økt slitasje på bremsene og kan føre til at bilen får en lavere rekkevidde i km (når bremser henger på må elmotoren bruke mer energi for å drive hjulene rundt). Derfor er det viktig med vedlikehold av bremser på elbil.

Hva utføres på en bremseservice?

  • Vi tar av hjulene på bilen
  • Sjekker alle skiver og klosser for slitasje, skader og rust
  • Kontrollerer alle slanger og rør
  • Demonterer og smører kalipere
  • Renser og smører klosseholdere
  • Sjekker og etterfyller bremsevæske
  • Monterer alt igjen – tester bil og bremser

Skulle det være behov for å bytte bremseklosser og/eller bremseskiver, vil du få beskjed om dette – og en fast gunstig pris dersom du ønsker at vi skal gjøre jobben for deg.

Hvor mye koster bremseservice?

En bremseservice koster kr 1790 hos Fix & Drive, tidligere Svendsen Eksos. Vi utfører reparasjoner på alle bilder. Du kan ta kontakt med din lokale avdeling for tilgjengelighet og timebestilling.

En bremseservice tar vanligvis ca. 60 minutter. Det betyr at du ikke trenger å sette igjen bilen din og at du kan vente hos oss – vi spanderer kaffe! Alle avdelingene våre har også trådløs internett til gratis bruk for våre kunder. Brukernavn og passord kan du få fra en av våre ansatte.

Vær trygg på at bremsene på din bil er i god stand. Bestill service av bremsene dine hos Fix & Drive – som er raskere og rimeligere enn merkeverkstedet.