Kontroll og bytte av bremsevæske | Fix & Drive
Til innholdet

Kontroll og bytte av bremsevæske

Bremsevæske er en essensiell komponent som sikrer at bremsesystemet ditt fungerer effektivt og trygt. Det holder nemlig ikke med gode bremser om bremsevæsken er for gammel. Finn ut mer om hvor ofte bremsevæsken bør kontrolleres og byttes.

Hva er bremsevæske?

Bremsevæske er en hydraulisk væske som brukes til å overføre kraft fra bremsepedalen og ut til hjulbremsene – rett og slett det som bidrar til at bilen stopper når du bremser. Det gjør den til en av de viktigste komponentene du har i bilen. Den består gjerne av glykol blandet med andre alkoholer og tilsetninger som gjør den lettflytende og kompresjonsbestandig, men kan også være syntetisk, som regel silikonbasert. Væsken er i tillegg spesielt formulert for å tåle høye temperaturer – opp mot 273 grader, uten å begynne å koke – og for å forhindre dampbobler som kan føre til tap av bremsekraft.

Hvorfor er bremsevæske viktig?

Bremsevæske er en integrert del av bremsesystemet, som brukes til å overføre kraft under trykk for å skape bremsekraften som er nødvendig for å stoppe kjøretøyet. Når du tråkker på bremsepedalen, strømmer hydraulikkvæske til hver bremsekloss, som igjen påfører trykket på skivene som er nødvendig for å bremse kjøretøyet.

Hvor ofte bør man bytte bremsevæske?

Over tid kan væsken bli kompromittert av fuktighet og andre forurensninger. Det kan svekke ytelsen til bremsesystemet. Dersom bremsevæsken er for gammel, kan du risikere at den koker når du bremser, eller at den fryser når det er for kaldt. Derfor bør den alltid skiftes i henhold til testresultater for bremsevæske og/eller bilprodusentens anbefaling for din bil.

Hva kan Fix & Drive gjøre?

Våre mekanikere utfører en visuell inspeksjon av bilens bremsesystem, tømmer og kasserer brukt bremsevæske på riktig måte. I tillegg fyller de på med bremsevæske som oppfyller kjøretøyprodusentens spesifikasjoner.

Fix & Drive, tidligere Svendsen Eksos, hjelper deg med bremsene uansett problem. Sving innom oss for inspeksjon og/eller bytte av bremsevæske. Få bremseservice utført hos Fix & Drive – det er både raskere og rimeligere enn merkeverkstedet.

Les mer om bremser eller bestill bremseservice.