12 tegn på at bremsene trenger tilsyn | Fix & Drive
Til innholdet

12 tegn på at bremsene trenger tilsyn

Det er flere velkjente tegn på at det er på tide å sjekke bremsene, for eksempel et skjelvende ratt eller en knirkende lyd når du bremser. De fleste kjenner til nettopp disse indikatorene, men det finnes imidlertid mange andre – sannsynligvis mindre åpenbare. Opplever du noen av disse, kan det være på tide å bestille bremseservice.

Er det en ting du ikke bør overse, så er det bremsene på bilen. Biler, og andre kjøretøy, benytter seg hovedsakelig av bremseskiver for å sikre effektiv stoppekraft. Disse samarbeider med bremseklosser og kalipere for å sikre trygg og pålitelig bremsing. Men disse skivene varer ikke evig.

Vanligvis er det slik at bremseklossene er de første komponentene som slites ned, men bremseskivene lider også av friksjon og blir gradvis slitt ned over tid, noe som reduserer deres evne.

Dette er tegnene på at bremsene trenger tilsyn:

 1. Bremsepedalen kjennes svampaktig eller presser lenger mot gulvet enn vanlig
 2. Kjøretøyet trekker til høyre eller venstre når du bremser
 3. Uvanlige lyder eller vibrasjoner oppstår under bremsing
 4. Du har slipende eller knirkende bremser
 5. Rattet ditt rister
 6. Bilen din vingler eller pulserer når du kjører i motorveihastigheter
 7. Det har gått over et år eller 20 000 km siden forrige gang bremsene dine ble inspisert
 8. Du er i nærheten av eller forbi det antall kilometer kjøretøyprodusenten anbefaler mellom utveksling av bremsevæske
 9. Bremsevarsellampen på dashbordet tennes og forblir på
 10. Kjøretøyet ditt krever lengre avstander for å stoppe enn det pleide
 11. Bremsepedalen reagerer sakte
 12. Bremsepedalen krever overtrykk

Mange bremseklosser har i dag en innebygget metallkomponent som skaper en liten hvin. Hvinet øker i volum over tid for å varsle deg om behovet for service. Hvis du begynner å høre et høyt skrik, sørg for å ta med kjøretøyet til ditt lokale Fix & Drive-verksted for inspeksjon.

Hos Fix & Drive (tidligere Svendsen Eksos) får du gratis og uforpliktende sjekk av bremser og fast lavpris hvis noe må byttes. Våre mekanikere vil utføre en visuell inspeksjon av bilens bremsesystem (med hjulene på). Bremseservice hos Fix & Drive er raskere og rimeligere enn merkeverkstedet. Finn ut mer om bremser, eller bestill bremseservice i dag!