10 vintertips for bilen: Vær trygg på veien i vinter | Fix & Drive
Til innholdet

10 vintertips for bilen: Vær trygg på veien i vinter

Når vinteren nærmer seg, er det viktig å forberede bilen på kulde, snø og is for å sikre en trygg kjøreopplevelse gjennom sesongen. Her er våre 10 eksperttips for å gjøre bilen din klar for de utfordrende vinterforholdene.

Vinterklar bil

1. Sjekke motorolje

Vintersesongen legger ekstra belastning på motoren, og gammel eller dårlig olje kan føre til økt slitasje og motorskader. For å unngå dette er det viktig med riktig motorolje for bilen din. Er du usikker på hva som er den beste oljen for vinterforhold og lave temperaturer, er det greit å vite at Fix & Drive skifter olje på alle bilmerker.

Vi tilbyr oljeskift fra kr. 1099,-. inkludert arbeid, sertifisert olje og filter. Vi bruker alltid oljen som er anbefalt til akkurat din bil.

2. Kontrollere kjølevæske

Kontroller frysepunktet og væskenivå. Dette hindrer isdannelser som kan blokkere kjølesystemet og forårsake motoroveroppheting. Blandingen av vann og frostvæske bør være riktig balansert for å tåle de laveste temperaturene som kan forekomme i løpet av vinteren.

3. Fungerende lys

Vintermørket krever god belysning for sikker kjøring, sjekk derfor alle lys på bilen, inkludert frontlys, baklys, blinklys og bremselys.Ha alltid ekstra pærer for bremser og hovedlys tilgjengelig i tilfelle noen går.

4. Unngå rust på eksosanlegg

Sjekk tilstanden på eksosanlegget. Tidlig oppdagelse av skader kan redusere risikoen for lekkasjer og forhindre kostbare reparasjoner. Veiene på vinteren er fulle av salt som kan fremskynde korrosjon, så regelmessige sjekker er essensielle.

5. Bytt ut vindusviskere

Bytt ut gamle vindusviskere. Snø, is og veisalt kan gjøre vinduene skitne raskt, og effektive viskere er avgjørende for god sikt. Nye vindusviskere er en god investering for trygghet på vinterveiene.

Unngå dårlig sikt i vinter? Hos Fix & Drive gir vi deg utsikten tilbake for en hyggelig pris. Vindusviskere burde byttes to ganger årlig – ta kontakt med din lokale Fix & Drive for tilgjengelighet og timebestilling.

6. Fyll på spylervæske

Skitt og slaps fra veisprut må vaskes bort. Fyll opp med spylervæske som tåler skikkelig lave temperaturer. Ulike spylevæsker har ulike mengder alkoholer og såpe, og dermed også ulik effekt. Ved å velge en spylervæske som er formulert for vinterbruk vil den klare å fjerne skitt, salt og is fra vinduene. Sjekk også at alt fungerer som det skal for å unngå at det fryser.

7. Hold klimaanlegg i gang

Selv om det kanskje ikke er nødvendig for å kjøle ned bilen, hjelper AC-annlegget med å holde rutene klare ved å fjerne fuktighet fra luften inne i bilen. Regelmessig vedlikehold sikrer at systemet fungerer optimalt.

Fix & Drive, tidligere Svendsen Eksos, har fast lavpris på AC/klimaservice, kr. 1 990,- inkludert R134A-gass og arbeid. Alle våre verksteder har også utstyr og kompetanse til å utføre klimaservice på elbiler og hybridbiler (biler med R1234YF-gass). For disse kan du få pris på forespørsel.

8. Sjekk batteriet

Sjekk bilbatteriet for ladestatus og væskenivå. Kaldt vær reduserer batterikapasiteten, og dynamoen klarer ikke alltid å holde batteriet fullt ladet på korte turer.

9. Gummilister og dørlås

Rengjør og smør gummilistene rundt dørene med silikon for å forhindre at de fryser fast. Smør også dørlåsene med låsolje for å unngå at de fryser og gjør det vanskelig å åpne dørene.

10. Kontroller lufttrykket i vinterdekkene

Riktig dekktrykk er kritisk for både sikkerhet og kjøreegenskaper, samt for å redusere drivstofforbruket. Lavere temperaturer kan få dekkene til å miste trykk, så sjekk dem jevnlig.

 

Bestill økonomiservice hos Fix & Drive og gjør bilen klar for vinteren! Vi går grundig over bilen med sjekkliste, slik at du kan være trygg på veien. Økonomiservice koster fra kun kr 1790.-*. Her kan du lese mer om hva det innebærer

* inkludert oljefilter, olje, arbeid og mva (på fossile biler). På elbil er kùpéfilter inkludert.