Bytte eller rens av dieselpartikkelfilteret | Fix & Drive
Til innholdet

Vi hjelper deg når varsellampen lyser

Som eksperten på eksos, står vi klare til å skifte dieselpartikkelfilteret (DPF) på bilen din når varsellampen lyser.

I kaldt klima med mye køkjøring/tomgangskjøring fungerer ikke dieselpartikkelfilteret optimalt på grunn av lave avgasstemperaturer og dieselpartikkelfilteret vil derfor kunne tette seg unormalt raskt. Det er motorens styreenhet som overvåker funksjonen og sier i fra hvis ytelsen ikke er tilfredsstillende, dette gjerne i form av en varsellampe som tennes i instrumentpanelet. I de fleste tilfeller må da dieselpartikkelfilter byttes, men noen ganger holder det med en aktiv eller tvungen regenerering. På enkelte modeller skal dieselpartikkelfilteret byttes etter et fast kilometerintervall.

EOLYSE / AdBlue

Enkelte biler (Peugeot, Citroen, Volvo m.fl) som er utstyrt med partikkelfilter har også en ekstra tank med et tilsetningsstoff som kalles EOLYSE. Dette blir automatisk blandet inn i bilens drivstoff og trenger etterfylling etter et visst antall km. En annen variant av tilsetning er AdBlue eller BlueTec som blir sprøytet direkte inn i bilens eksossystem. Fører får beskjed via en varsellampe e.l. i bilens instrumentpanel når nivået blir for lavt. Fix & Drive kan hjelpe deg med bytte av dieselpartikkelfilter og etterfylling av tilsetningsstoff.

Bytte eller rens av dieselpartikkelfilteret?

Ved bytte / vedlikehold på dieselpartikkelfilteret er det viktig å skifte olje og oljefilter på motoren, og at oljen er av beste kvalitet, fordi motoroljen forurenses og forringes ved hyppige regenereringer, mye kaldstart og køkjøring. Dette anbefales utført av Fix & Drive sine mekanikere ved et verkstedbesøk hos oss. Rens av dieselpartikkelfilter (DPF) kan i enkelte tilfeller være en mulig løsning, alt avhengig av hvor tilstoppet filteret er og hvor mye bilen har kjørt. Rens av DPF anses som en midlertidig løsning og er ikke optimalt.

Levetid for et dieselpartikkelfilter er fra fabrikanten beregnet til ca. 120 – 140 000 km, avhengig av bil- og motortype.

Ta kontakt for mer informasjon og et godt tilbud!