Riktige vinterdekk kan redde liv | Fix & Drive
Til innholdet

Riktige vinterdekk kan redde liv!

Dagene blir kortere, nettene blir lengre og kulda kommer sakte, men sikkert krypende. Da må du huske å skifte til vinterdekk! Fix & Drive har et av markedets største utvalg av nordiske vinterdekk fra kjente merkevarer som Pirelli, Continental og Roadcruza.

Når må du skifte til vinterdekk?

Du skal være trygg på veien uansett vær og føre. Derfor er det viktig at du velger riktige dekk – tilpasset både været og bilen din. Statens vegvesen har et krav om at personbiler må bruke dekk med en mønsterdybde på minimum tre millimeter i vinterhalvåret – da kommer dessverre vanlige sommerdekk til kort. For de fleste står valget mellom piggdekk og piggfrie vinterdekk.

Men når må du egentlig skifte til vinterdekk? I Norge regnes vinterhalvåret fra 1. november og varer til første mandag etter andre påskedag. Her bør du være oppmerksom på at snøen og kulda selvsagt kan sette inn tidligere enn forventet – da må du selv ta ansvar for at dekkene dine er forsvarlig å kjøre med. Vi anbefaler også at du skifter dekk i god tid før 1. november, ettersom det ofte oppstår lange køer og kaos når det første snøfallet kommer. Planlegg dekkskiftet i god tid – da slipper du unødvendig stress i vinter!

 

Hvorfor er det viktig med gode vinterdekk?

Gode vinterdekk er viktig for sikkerheten. Husk at dekkene er det eneste som forbinder deg og bilen din med det potensielt glatte underlaget. Visste du forresten at den delen av bildekket som til enhver tid er i berøring med veien ikke er særlig større enn en håndflate?

Dette betyr at noen ganske få kvadratdesimeter med gummi kan avgjøre skjebnen til deg og dine medpassasjerer.

Fix & Drive anbefaler at du alltid bytter alle fire dekkene. Enkelte velger å bytte kun forhjulene eller bakhjulene, men dette er selvsagt ikke nok til at du kan gå en trygg vinter i møte. Hvis du kun har vinterdekk på forhjulene, risikerer du å oppleve dårlig veigrep ved bremsing og i svinger. Er vinterdekkene kun på bakhjulene, risikerer du å finne igangkjøring utfordrende på glatte underlag.

Våre anbefalinger er klare:

  • Velg vinterdekk som passer til din bil og ditt behov
  • Velg vinterdekk av god kvalitet
  • Skift til vinterdekk på alle fire hjulene

 

Riktige vinterdekk kan redde liv

Å velge riktige vinterdekk kan redde liv – særlig på våt vei, isete underlag eller hvis du plutselig må bråbremse. Valg av dekk handler om mye mer enn å ha den rette dekkdimensjonen som oppgis i vognkortet.

Vi har en utrolig variasjon av biler i Norge; fra lette småbiler til store familiebiler og imponerende SUV. Da er det kanskje ikke overraskende at det er omtrent en like stor variasjon i utvalget av merker og anbefalinger når det kommer til vinterdekk? Er du blant de som tenker at «et dekk er et dekk», så lenge det ser sort og rundt ut? Da tar du veldig feil.

Det er nemlig store forskjeller i veigrep og slitestyrke mellom de ulike dekkmerkene av vinterdekk. Og faktisk – noen av de burde aldri bli brukt på norske veier! Hvert år testes dekk i flere uavhengige dekktester; her kommer de kjente merkene alltid best ut. Dessverre er det enkelte vinterdekk på markedet som er så farlige at de ender opp med 0 av 100 poeng i testene.

Vi anbefaler at pris aldri er den eneste faktoren du ser på når du velger vinterdekk. Tenk trygghet – husk at gode vinterdekk kan redde liv. Fix & Drive tilbyr kjente dekkmerker innen følgende kategorier:

  • Premium: Her finner du kjente dekkmerker som Pirelli, Continental, Nokian og Michelin
  • Quality: Her finner du dekk fra Maxxis
  • Lavpris: Her finner du kjente merker som Powertrac og Roadcruza

Kvalitetsdekk fra Fix & Drive

Fix & Drive satser på kvalitetsdekk og fører alle de kjente dekkmerkene. Hos Fix & Drive kan du være trygg på at vi vet hvilke vinterdekk som er de beste for deg og bilen din.

I våre butikker vil du finne kvalifisert personell som kan si deg hvilke vinterdekk som er best til nettopp din bil. Dette er ofte viktigere enn dekktester som er tatt på generelt grunnlag. Vi kan din bil og vil gi deg de riktige rådene. Om du har lest en dekktest i et ukeblad eller avis er det ikke sikkert at testvinner er riktig for din bil.  Spør oss om vinterdekk!