Hvorfor er gode sommerdekk viktig? | Fix & Drive
Til innholdet

Hvorfor er gode sommerdekk viktig?

Solen skinner, fuglene kvitrer og det er endelig vår i luften. Da er det på tide å bytte til sommerdekk! Fix & Drive tilbyr et av markedets største utvalg av sommerdekk fra kjente merkevarer – uansett hva du er på jakt etter, er sjansen stor for at du finner det hos oss.

sommerdekk

Gode sommerdekk gir bedre bremselengde, bedre stabilitet i svinger og bedre veigrep. Vi tilbyr dekk til en rekke ulike behov og i flere prisklasser:

  • Premium: Her finner du kjente dekkmerker som Pirelli, Continental, Nokian og Michelin
  • Quality: Her finner du dekk fra Maxxis
  • Lavpris: Her finner du kjente merker som Powertrac og Roadcruza

Når må jeg bytte til sommerdekk?

Norge er et stort land; det betyr at reglene varierer basert på hvilken del av landet du bor i. I Sør-Norge er det forbudt å bruke piggdekk fra første mandag etter andre påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark kan du kjøre med piggdekk frem til 1. mai. Husk at du kun kan kjøre på piggdekk etter disse datoene hvis du skal et sted med vinterføre. Vi anbefaler at du sjekker værmeldingen nøye før du skifter til sommerdekk – det er viktig å være sikker på at snøværet virkelig er over for godt!

Velge sommerdekk: Hva er viktig for deg? 

Sommerhalvåret stiller stort sett de samme kravene til dekk uansett hvor du befinner deg i verden. Den overordnede regelen er at dekkene må tåle bilens topphastighet, men det er også enkelte andre faktorer som spiller inn; levetid kontra kjøreegenskaper, støy kontra komfort. Det er stort sett forbrukernes krav som styrer utviklingen av moderne sommerdekk.

De siste årene har det blitt stadig mer vanlig med miljødekk; de kjennetegnes ved lavere rullemotstand og bedre drivstofføkonomi. Det er estimert at du kan spare inntil 10 % drivstoff når du benytter deg av miljødekk, noe som vil påvirke både lommeboken og kloden på en positiv måte. Med andre ord; miljødekk er et godt valg for deg som er opptatt av miljøfordeler.

Miljødekk er derimot ikke det riktige valget for alle. Vi anbefaler at du prioriterer hvilke egenskaper som er viktigst for deg – hvis du er usikker kan du få råd og veiledning av våre dekk-spesialister her hos Fix & Drive.

Hvorfor er gode sommerdekk så viktig?

Visste du at kontaktflaten mellom bilen og veien ikke er større enn en hånd? Derfor er det viktig at dekkene dine er i best mulig stand og at de er riktige til din bil. Et annet faktum er at 20% av det totale drivstofforbruket er avhengig av dekkene dine – så velg sommerdekk med omhu!

Bli trygg på veien med Fix & Drive

Du skal være trygg på veien uansett vær og føre. Men da er det viktig at du velger riktige dekk. Fix & Drive fører kvalitetsdekk i flere prisklasser.

Hos oss finner du kvalifisert personell med god kompetanse innen dekkvalg. Husk at ekte kompetanse er viktigere enn dekktester som er tatt på generelt grunnlag; vi kan din bil og kan gi deg de riktige rådene. Vi vet hvilke sommerdekk du trenger –  Kontakt oss for et tilbud i dag!