Alt om sommerdekk | Fix & Drive
Til innholdet

Alt om sommerdekk

Med et stort utvalg av sommerdekk på markedet kan det være utfordrende å finne de riktige. Hva bør man egentlig se etter når man skal kjøpe sommerdekk, og hvordan finner man de beste? Dette må du vite så du kan ta et godt valg.

sommerdekk

Visste du at kontaktflaten mellom bilen og veien ikke er større enn en hånd? Derfor er det viktig at dekkene dine er i best mulig stand og at de er riktige for din bil. Et annet faktum er at 20 prosent av det totale drivstofforbruket er avhengig av dekkene dine – så velg sommerdekk med omhu!

Hvordan velge sommerdekk?

Sommerhalvåret stiller stort sett de samme kravene til dekk uansett hvor du befinner deg i verden. Den overordnede regelen er at dekkene må tåle bilens topphastighet, men det er også enkelte andre faktorer som spiller inn; levetid kontra kjøreegenskaper, støy kontra komfort. Det er stort sett forbrukernes krav som styrer utviklingen av moderne sommerdekk.

Miljødekk

De siste årene har det blitt stadig mer vanlig med miljødekk; de kjennetegnes ved lavere rullemotstand og bedre drivstofføkonomi. Det er estimert at du kan spare inntil 10 prosent drivstoff når du benytter deg av miljødekk, noe som vil påvirke både lommeboken og kloden på en positiv måte. Med andre ord; miljødekk er et godt valg for deg som er opptatt av miljøfordeler.

Miljødekk er derimot ikke det riktige valget for alle. Vi anbefaler at du prioriterer hvilke egenskaper som er viktigst for deg – hvis du er usikker kan du få råd og veiledning av våre dekk-spesialister her hos Fix & Drive.

Dette må du tenker på når du skal ha nye dekk:

  • Forholdene du kjører under
  • Kjørestil og typiske kjøreforhold
  • Veityper og underlag du kjører på

Når skal man skifte til sommerdekk?

Norge er et stort land; det betyr at reglene varierer basert på hvilken del av landet du bor i. I Sør-Norge er det forbudt å bruke piggdekk fra første mandag etter andre påskedag, men i Nordland, Troms og Finnmark kan du kjøre med piggdekk frem til 1. mai. Husk at du kun kan kjøre på piggdekk etter disse datoene hvis du skal et sted med vinterføre.

Vi anbefaler at du sjekker værmeldingen nøye før du skifter til sommerdekk – det er viktig å være sikker på at snøværet virkelig er over for godt!

Mønsterdybde sommerdekk

På sommerdekk er kravet til mønsterdybde på minst 1,6 millimeter, men NAF anbefaler minimum 3 millimeter.

Er det lov å kjøre med sommerdekk på vinteren?

I Norge er det ingen krav om hvilke dekk du må bruke på bilen din verken om sommeren eller om vinteren, men du som sjåfør er selv ansvarlig for at bilen har tilstrekkelig med veigrep under alle forhold – og sommerdekk vil ikke klare seg på veien med vinterlige forhold. Minimumskravet til mønsterdybde på dekkene om vinteren er på minst 3 millimeter.

Selv om du står fritt til å velge dekk, så lenge dekkdybden er oppfylt, er det uforsvarlig å kjøre med sommerdekk om vinteren. Kjøreegenskapene er dårligere og bremselengden betraktelig lenger, med feil dekk på vinterføre. Bruk derfor alltid vinterdekk for trygghet på veien.

Sommerdekk hos Fix & Drive

Fix & Drive tilbyr et av markedets største utvalg av sommerdekk fra kjente merkevarer – uansett hva du er på jakt etter, er sjansen stor for at du finner det hos oss.

Gode sommerdekk gir bedre bremselengde, bedre stabilitet i svinger og bedre veigrep. Vi tilbyr dekk til en rekke ulike behov og i flere prisklasser:

  • Premium: Her finner du kjente dekkmerker som Pirelli, Continental, Nokian og Michelin
  • Quality: Her finner du dekk fra Maxxis
  • Lavpris: Her finner du kjente merker som Powertrac og Roadcruza

Trygg på veien med Fix & Drive

Du skal være trygg på veien uansett vær og føre. Hos oss finner du kvalifisert personell med god kompetanse innen dekkvalg. Husk at ekte kompetanse er viktigere enn dekktester som er tatt på generelt grunnlag; Vi kan din bil og kan gi deg de riktige rådene. Vi vet hvilke sommerdekk du trenger – Kontakt oss for et tilbud i dag!