Hvorfor er gode dekk så viktig? | Fix & Drive
Til innholdet

Hvorfor er gode dekk så viktig?

Kontaktflaten mellom bilen og veien er ikke større enn en hånd. Derfor er det viktig at dekkene dine er i best mulig stand og riktige til din bil.

Vinterdekk

Dessverre går dekk «ut på dato». Da reduseres mønsterdybden, i tillegg til at gummien på dekkene blir hardere. Hard gummi betyr glattere dekk – og da skal det gjerne ikke mye til før du mister kontrollen på veien. Gode dekk påvirker mer enn bare trafikksikkerheten din. Visste du forresten at 20% av det totale drivstofforbruket er avhengig av dekkene dine?

De siste årene har det blitt spesielt populært med såkalte miljødekk på det norske markedet. De kjennetegnes ofte ved lavere rullemotstand og dermed bedre drivstofføkonomi. Det finnes mange gode miljødekk på markedet, men husk at det ikke nødvendigvis er riktig valg for absolutt alle. Hvis du lurer på hvilke dekk som er riktige for deg, bør du ta kontakt med oss her hos Fix & Drive.

Hvordan velge gode sommerdekk og vinterdekk?

Den norske vinteren stiller tøffe krav til vinterdekk. Sommermånedene, derimot, stiller stort sett de samme kravene til dekk uansett hvor i verden du befinner deg. Ofte er det en kombinasjon av myndighetenes og forbrukernes krav som styrer utviklingen av sommerdekk. Den overordnede regelen er imidlertid at dekket må tåle bilens topphastighet.

Dekk og rullemotstand

Rullemotstand har blitt et større fokus for norske forbrukere de siste årene. For eiere av elbiler, hvor kjørelengde og rekkevidde er viktige faktorer, kan rullemotstand være avgjørende for dekkvalget.  Det er stor forskjell fra dekk til dekk når det kommer til hvor stor rullemotstand de har – kanskje spesielt for vinterdekk. Vi ser blant annet at piggfrie vinterdekk har klart lavere rullemotstand enn det piggdekk har.

Lurer du på hvilke dekk som er riktige for din bil? Ta kontakt med din nærmeste Fix & Drive!