Husk vinterservice på klimaanlegget | Fix & Drive
Til innholdet

Husk vinterservice på klimaanlegget

Mange gjør den feilen at de slår av AC/klimaanlegget om vinteren for å spare drivstoff og fordi de tror at anleggets eneste funksjon er å kjøle ned kupeen på varme sommerdager. Det kan forårsake skader på anlegget.

Hvit bil på vinterføre

AC/klimaanlegg er en del av bilens «åndedrettssystem» og skal stå på hele året. Det er minst like viktig at det fungerer på vinteren som på sommeren. Hvis anlegget ikke fungerer skikkelig, vil ventilasjon og utlufting i kupé komme ut av balanse. Du vil ofte merke det ved at det dugger mer på vinduene og lukter vondt i kupeen, men i ytterste konsekvens kan det forårsake skader på anlegget. Et AC/klimaanlegg som ikke fungerer skikkelig vil også forårsake større drivstoff-forbruk.

Økt levetid

Klimaservice øker levetiden på anlegget. Kjøring med lite gass eller fuktighet i anlegget skader kompressor og andre kostbare komponenter. Et dårlig vedlikeholdt klimaanlegg arbeider mer og lenger for å oppnå ønsket effekt. Dette resulterer i høyere drivstoff-forbruk og høyere utslipp av skadelige avgasser.

Få klimajobben utført hos Fix & Drive, raskere og rimeligere enn merkeverkstedet .