Historien om Svendsen Eksos | Fix & Drive
Til innholdet

Historien om Fix & Drive (tidligere Svendsen Eksos)

Grunntanken bak Fix & Drive har alltid vært at det er menneskene som skaper verdier. Ideer, teknologi og produkter er bare nyttige redskaper.

Svendsen Eksos (nå Fix & Drive) ble etablert av gründer Johnny Svendsen i 1987 som et «one man band». Som noen husker var dette slutten på jappetiden og verden gikk i et økonomisk sjokk. Alt så mørkt ut med høye renter og tvangsauksjoner. Men det er i dårlige tider man skal satse sier de som kan det… og det gjorde jeg. Grunntanken bak Svendsen Eksos har alltid vært at det er menneskene som skaper verdier. Ideer, teknologi og produkter er bare nyttige redskaper.

Det første eksosverkstedet ble åpnet i Langangen utenfor Porsgrunn og var på «hele» 120 m2. I begynnelsen var skreddersøm av eksosanlegg hovedproduktet. Ideen og maskinene kom i fra USA, og snart ble dette et anerkjent forretningskonsept som dekket et stort behov. Eksosanlegg ble produsert etter originale oppskrifter (bøyekort) og tilvirket på stedet, hovedsakelig til amerikanske biler. Denne teknikken og håndverket har holdt seg i hevd og blir praktisert den dag i dag på alle våre avdelinger.

Med en ubøyelig vilje til å lykkes ble konseptet stadig mer finslipt, og sakte men sikkert vokste den lille bedriften. Etter hvert som virksomheten vokste ble produksjonen utviklet til å omfatte eksosanlegg til alle typer kjøretøyer. I dag er det i hovedsak eksosanlegg fra Europas største produsenter som blir benyttet, men behovet for spesialeksos forsvinner aldri.

I 1993 flyttet vi inn i vårt nye hovedkontor i Skien, og dette var en av de stolteste milepælene i min historie. Fra dette utgangspunktet startet arbeidet med å bygge kjedekonseptet Svendsen Eksos i Norge, hele tiden med fokus på menneskene og lokale eiere. Etter hvert ble vi et kjent merkenavn i Norge, vi var «Eksos – Svendsen». Ingen over, ingen ved siden. I 2023 teller kjeden 8 avdelinger i tillegg til vår engros – avdeling som importerer og produserer spesialeksos.
Vi forsøker å være unike i alt vi foretar oss og tror at mennesker som arbeider mot et definert mål med stor entusiasme vil seire til slutt, noe jeg håper vi utstråler til alle som er i kontakt med oss.

Konseptet blir aldri ferdig utviklet, og gjennomgår derfor stadig forbedringer og planer om videre ekspansjon. Vi har alltid strebet etter å ikke være størst, men best på det vi driver med, og dermed være den som finner løsninger der andre gir opp.

Året 2023 byttet kjeden navn til Fix & Drive i tillegg er tjenestespekteret utvidet slik at vi er bedre rustet for fremtiden, men filosofien om å hjelpe kunder på den beste og raskeste måten vil fortsatt bestå.

Fix & Drive ønsker nyetableringer slik at flest mulig bileiere på enklest mulig måte får anledning til å benytte seg av vårt unike konsept.

Vi kommer til å fortsette å være innovative, fokuserte og uforutsigbare.

Med hilsen Johnny Svendsen