Buss, lastebil og miljøsoner | Fix & Drive
Til innholdet

Buss, lastebil og miljøsoner

Fokus på renere luft og skadelig utslipp spesielt i byer blir stadig større, derfor er det innført miljøsoner i de fleste Europeiske storbyer. I Norge har dette vært diskutert i flere år, og det er bare et tidsspørsmål når det blir innført også her. I våre naboland Sverige og Danmark er dette allerede tredd i kraft. Dermed er kravet til kjøretøy som skal inn i disse byene, enten buss eller lastebil, at disse skal være utstyrt med motor som tilfredsstiller Euro 5 eller høyere.

Miljøsoner og utslipp

Miljøsoner stiller høye krav til redusert utslipp og tvinger frem ny teknologi på avgassiden. Det er i midlertid en meget stor andel av bilparken som ikke tilfredsstiller dagens krav. Derfor har vår samarbeidspartner, Eminox Scandinavia, utviklet dieselpartikkelfilter (SCRT®) som kan ettermonteres på kjøretøy med for eksempel Euro 3 motor. Dette betyr at kjøretøyet tilfredsstiller kravene på lik linje med Euro 5, dermed kan kjøretøyet fortsette å være fullt operativ helt frem til år 2020. En slik ettermontering kontra å bytte ut kjøretøyet gir ikke bare bileier store besparelser, men også miljøet. Dette på grunn av betydelig reduksjon av utslipp ved produksjon av nye kjøretøy og destruksjon av utrangerte. Eminox sine filter har allerede vært i drift i Norge i mange år, blant annet er de montert i flere dieseldrevne lokomotiver.

Fix & Drive, tidligere Svendsen Eksos, kan sammen med Eminox Scandinavia hjelpe de som har buss, varebil, lastebil eller anleggsmaskin og trenger oppgradering eller vedlikehold på dieselpartikkelfilter.

Besøk Eminox for ytterligere informasjon